Positiv psykologi og arbejdsglæde

Ebbe Lavendt, Cand.psych.aut. og MAPP, har skrevet en artikel om arbejdsglæde med udgangspunkt i den positive psykologi teori og metoder. Artiklen giver dejlige konkret anvisninger til, hvad du selv kan gøre for at fremme din egen arbejdsglæde. Anvisningerne deles op i fem områder, der kan bruges individuelt eller samtidig alt efter den situation du er i.

De fem områder er:

  • Det behagelige arbejdsliv
  • Det engagerede arbejdsliv
  • Det relationelle arbejdsliv
  • Det meningsfulde arbejdsliv
  • Det præsterende arbejdsliv

Her kan du læse hele artiklen ’POSITIV PSYKOLOGI OG ARBEJDSGLÆDE’

I løbet af det kommende år, vil jeg komme med indslag om det samme emne, men vinklet i forhold til trivsel og arbejdsglæde for ejere af SMV (små og mellemstore virksomheder) samt for iværksættere. Et område der ikke meget lidt fokus på – om nogen overhovedet.

Erhvervscoaching

Hvad kan coaching gøre for mig som leder?

Et af de spørgsmål jeg som coach bliver stillet er, hvad coaching kan bidrage med, når man er leder? Selv med en definition af hvad coaching er, kan det være svært at sætte sig ind i, hvad man som leder får ud af coaching. Forhåbentlig kan nedenstående eksempler fra ledere give nogle svar.

Coaching

At lytte – er også et ledelsesværktøj

En leder skal besidde mange kompetencer. Hvilke kompetencer der i særlig grad er relevante og skal være i fokus, afhænger af hvad ledelsesopgaven er og selvfølgelige har den aktuelle kontekst også betydning – altså hvad er det for en situation, man som leder befinder sig i, når der i særlig grad er behov for at lytte.

Nyheder

Sådan blev vores 10-årige samarbejde fejret

For et par måneder siden opdagede jeg, at en af mine nuværende kunder Dennis Høilund indehaver/medindehaver af danbolig Nykøbing Sj, Højby-Ellingelyng og Kalundborg, faktisk har været min kunde gennem 10 år og vi derfor havde et 10-års jubilæum at kunne fejre. Det synes jeg er ret vildt, taget i betragtning