Man behandler os som industriel halvfabrikata

“Positiv psykologi er egentlig bare psykologi om det at have det godt og det at fungere godt. Det vil sige, at man ikke fokuserer på sygdom og lidelse, men på hvad der gør livet værd at leve, og hvad det er der sker, når vi er engagerede, når vi er aktive og tager initiativer, og når vi kæmper med stof med optimisme og troen på, at det nok skal lykkes”. Sådan forklarer Hans Henrik Knoop, Lektor på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, i radioudsendelse på P1, meget enkelt hvad positiv psykologi er.

Men hvorfor er det nødvendigt at sætte særskilt fokus på det? Hans Henrik Knoop forklarer, at psykologien har været tilbøjelig til at rette sig ekstraordinært mod det dysfungerende, fordi vores velfærdssystem ikke er særlig godt indrettet på forebyggelse af psykologiske forhold, men først og fremmest på behandling og helbredelse af psykologiske problemer. Dvs. at ca. 90 % af midlerne indenfor det psykologiske fagområde bruges til forskning og udvikling indenfor sindslidelse og kun 10 % til forebyggelse.

Hør om hvordan man kan forebygge, og hvad positiv psykologi kan bidrage med i skolen og på arbejdspladsen i ’Faglitteratur på P1’.

Erhvervscoaching

Hvad kan coaching gøre for mig som leder?

Et af de spørgsmål jeg som coach bliver stillet er, hvad coaching kan bidrage med, når man er leder? Selv med en definition af hvad coaching er, kan det være svært at sætte sig ind i, hvad man som leder får ud af coaching. Forhåbentlig kan nedenstående eksempler fra ledere give nogle svar.

Coaching

At lytte – er også et ledelsesværktøj

En leder skal besidde mange kompetencer. Hvilke kompetencer der i særlig grad er relevante og skal være i fokus, afhænger af hvad ledelsesopgaven er og selvfølgelige har den aktuelle kontekst også betydning – altså hvad er det for en situation, man som leder befinder sig i, når der i særlig grad er behov for at lytte.

Nyheder

Sådan blev vores 10-årige samarbejde fejret

For et par måneder siden opdagede jeg, at en af mine nuværende kunder Dennis Høilund indehaver/medindehaver af danbolig Nykøbing Sj, Højby-Ellingelyng og Kalundborg, faktisk har været min kunde gennem 10 år og vi derfor havde et 10-års jubilæum at kunne fejre. Det synes jeg er ret vildt, taget i betragtning