Danmark verdens lykkeligste land – igen

For anden gang i træk kåres Danmark ifølge rapporten World Happiness Report som verdens lykkeligste land. I 2012 kom den første rapport fra Earth Institute ved Columbia University og nu er den anden rapport blevet udgivet. Ifølge Institut for Lykkeforskning er der ifølge rapporten seks hovedfaktorer, der forklarer et lands lykkeniveau:

  • bruttonationalprodukt per indbygger
  • raske leveår
  • social support
  • opfattelse af korruption
  • generøsitet og
  • frihed til at træffe valg i livet

Rapporten kan læses her.

 

Erhvervscoaching

Hvad kan coaching gøre for mig som leder?

Et af de spørgsmål jeg som coach bliver stillet er, hvad coaching kan bidrage med, når man er leder? Selv med en definition af hvad coaching er, kan det være svært at sætte sig ind i, hvad man som leder får ud af coaching. Forhåbentlig kan nedenstående eksempler fra ledere give nogle svar.

Coaching

At lytte – er også et ledelsesværktøj

En leder skal besidde mange kompetencer. Hvilke kompetencer der i særlig grad er relevante og skal være i fokus, afhænger af hvad ledelsesopgaven er og selvfølgelige har den aktuelle kontekst også betydning – altså hvad er det for en situation, man som leder befinder sig i, når der i særlig grad er behov for at lytte.

Nyheder

Sådan blev vores 10-årige samarbejde fejret

For et par måneder siden opdagede jeg, at en af mine nuværende kunder Dennis Høilund indehaver/medindehaver af danbolig Nykøbing Sj, Højby-Ellingelyng og Kalundborg, faktisk har været min kunde gennem 10 år og vi derfor havde et 10-års jubilæum at kunne fejre. Det synes jeg er ret vildt, taget i betragtning