Certificeret Coach ACC og medlem af ICF

I foråret fik jeg min ACC coachcertificering hos ICF (International Coach Federation). Det er en internationale certificering, der står for at sikre den troværdighed og professionalisme, som i stigende grad efterspørges af virksomheder, organisationer og private kunder. Jeg er derfor rigtig glad for min certificering, som er med til at kvalificere mig som professionel coach og dermed leve op til de stigende krav der er til coachens faglighed.

For at blive certificeret skal coachen kunne opfylde en række specifikke og høje krav i forhold til kompetencer, praktisk erfaring og etik.  ICF har et erklæret etisk regelsæt: etiske regler for hvordan vi som medlemmer af ICF forventes at agere i bestemte situationer.  For at bibeholde certificeringen skal den fornyes hvert tredje år. En forudsætning for fornyelsen er, at coachen kan dokumentere mindst 40 timers efteruddannelse og mindst 10 timers mentorcoaching. Disse krav skal sikre, at vi som professionelle coaches bliver ved med at udvikle og vedligeholde vores kompetencer.

Som medlem af ICF afgiver man et etisk løfte i henhold til de etiske regler, hvor man lover at overholde reglerne gennem adfærd og handlinger. Det er hensigten og ønsket med de etiske regler at sikre både kunder og klienter at coaching sker under ordentlige og ensartede forudsætninger. ”Kort sagt omfatter de etiske regler standarder for fortrolighed, professionel adfærd, etisk opførsel samt en definition af coaching, herunder den professionelle coachingrelation.” (www.icfdanmark.dk).

Jeg er medlem af både ICF International og ICF Danmark, hvilket jeg er stolt af, idet en forudsætning for et medlemskab er, at du enten er ACC-certificeret eller har mindst 60 timers coaching specifik træning. Et medlemskab giver således en garanti for et vist niveau af uddannelse og erfaring, som kunder og klienter heldigvis efterhånden er blevet opmærksomme på at sikre sig. ICF blev grundlagt i 1995 og er den største globale coaching organisation med mere end 22.000 medlemmer i mere end 100 lande. I Danmark er der ca. 200 medlemmer og det er ICF Danmarks opgave at sætte fokus på professionel coaching.

Erhvervscoaching

Hvad kan coaching gøre for mig som leder?

Et af de spørgsmål jeg som coach bliver stillet er, hvad coaching kan bidrage med, når man er leder? Selv med en definition af hvad coaching er, kan det være svært at sætte sig ind i, hvad man som leder får ud af coaching. Forhåbentlig kan nedenstående eksempler fra ledere give nogle svar.

Coaching

At lytte – er også et ledelsesværktøj

En leder skal besidde mange kompetencer. Hvilke kompetencer der i særlig grad er relevante og skal være i fokus, afhænger af hvad ledelsesopgaven er og selvfølgelige har den aktuelle kontekst også betydning – altså hvad er det for en situation, man som leder befinder sig i, når der i særlig grad er behov for at lytte.

Nyheder

Sådan blev vores 10-årige samarbejde fejret

For et par måneder siden opdagede jeg, at en af mine nuværende kunder Dennis Høilund indehaver/medindehaver af danbolig Nykøbing Sj, Højby-Ellingelyng og Kalundborg, faktisk har været min kunde gennem 10 år og vi derfor havde et 10-års jubilæum at kunne fejre. Det synes jeg er ret vildt, taget i betragtning