skip to Main Content

Leder i ansættelse

– da energien blev væk

 

Udfordring   På overfladen er alt godt. Men under den er det ikke, som det bør være. Energien er væk. Et signal om, at noget skal ske – også selv om man lige har tilpasset sig.

Proces   Afklaring af udfordringer  og casepersonens indsigt i egne styrker og svagheder. En logbog hjælper til at skabe overblik før skridtet mod målrettede og rationelle ændringer bliver taget.

Effekt   Casepersonen får sin arbejdsglæde og energi tilbage, ligesom hun nu har en værktøjskasse til selvhjælp.

 

Læs hele casen herunder og få indblik i løsningerne.

 

Udfordring

Sanne er tiltrådt sit nye job som leder. Hun har på grund af større organisatoriske ændringer i virksomheden valgt at tage en anden stilling. Stillingen er spændende og udfordrende, og Sanne har absolut kompetencerne og de rigtig gode resultater med sig i bagagen. Den første tid går med at finde sig tilrette i jobbet, lære kolleger, medarbejdere og den nye afdeling at kende – det går fint på overfladen. Men der er noget, der ikke er, som det skal være. Sanne føler ganske enkelt ikke, at hun kan finde sin gamle glæde ved at være leder frem igen. Det høje energiniveau og engagement, hun plejer at have med sig på jobbet, udebliver.

 

Proces

Under den første samtale får vi afklaret Sannes overordnede udfordringer, og hun vælger at starte en proces for at skabe en ny indsigt i sig selv og de mekanismer, der kan trigge hendes energi og arbejdsglæde. Den indsigt skal give hende det positive arbejdsliv og resultater tilbage. Indsigten bliver skabt ved at gå på opdagelse i hendes styrker og svagheder.

Efter grundig vejledning fra mig som coach skriver hun over 14 dage en udførlig logbog over sine tanker og oplevelser og tager herefter VIA-testen. Der er findes 24 universelle karakterstyrker, og VIA-testen viser ens karakterstyrker i prioriteret rækkefølge. De efterfølgende samtaler hos mig bliver blandt andet brugt til at gå på opdagelse i logbogen, hvor Sanne ved hjælp af mine spørgsmål udforsker sine styrker og svagheder i forhold til sin ønskede situation på arbejdspladsen. Det giver hende klarhed over, hvilke justeringer hun selv skal foretage for at finde sin arbejdsglæde og energi frem igen.

 

Effekt

Sanne får – ud over at få arbejdsglæde og energi tilbage – også værktøjer til sin egen ledelsesværktøjskasse. I og med hun selv har prøvet at arbejde med sine styrker og svagheder, er hun nu godt rustet til at bruge denne viden – både som den private Sanne og i sin egen ledelse af medarbejdere.

Back To Top